Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bungalow - Thailand

Det er flere typer bungalower i Thailand. Noen er frittstående boliger spredt rundt et hovedkvarter, man har også de typiske bambushyttene man finner på noen av øyene i sør, eller det kan være de særegne hyttene i landsbyene i nord. Noen bungalower kan være bygget av murstein og sement, og minner mer om vanlige småhus. Det er typisk plass til 2-3 overnattingsgjester i en slik hytte.

Nasjonalparkene tilbyr ofte overnatting i bungalower, dette er vanligvis bambushytter som er hevet fra grunnen ved hjelp av stylter. Nasjonalparken Khao Sok har flytende bambushytter i sitt reservat.

Bungalowene varierer både i stil, renslighet og komfort. De fleste har skikkelige senger, men enkelte rimelige varianter har bare en madrass på gulvet. Det er viktig å ha myggnetting når en bor i en bambushytte på grunn av sprekkene i veggene som gjør at moskitosene kommer inn i hytten.

Aircondition finner man ikke i bambusbungalowene, som gjerne bare har en vifte. Veggene slipper inn en svak luftstrøm om natten, noe som kan være mer behagelig enn å sove i et innestengt rom. På noen av de mindre øyene er strømmen tilgjengelig kun på kvelden og om natten.

Enkelte foretrekker å sove i hengekøyer utenfor bungalowen eller på stranden. Ulempen med dette er at det er lite beskyttelse mot insekter dersom man ikke har myggnetting som dekker hengekøyen.

Noen bungalower har egne bad med toalett og dusj. På mange av øyene på sørvest-kysten blir bungalowene ødelagt av stormene under regntiden, slik at hele områder må bygges på nytt. Heldigvis for eierne er bambus veldig billig.

Alternativet til å bo i en bungalow er å finne et rom på et hotell, eller bo på et  gjestehus.

Video: Bungalow i Thailand

Denne videoen viser en bungalow som koster 6000 baht per måned å leie, altså ca 1000 kroner. Det skulle bli noe sånt som 33 kroner natten. I Norge ville den kanskje kostet 1000 kroner natten? 

Vis video


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy