Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Hotell - Thailand

Karon Sea Sand Hotel PhuketThailands hoteller varierer mye i pris og fasiliteter over hele landet. Man har alt fra luksuriøse 5-stjerners hoteller i storbyene til spartanske gjestehus og bungalower på øyene. Hotellrommene er vanligvis pene og rene, og de fleste har enten vifte eller aircondition, eget bad, dusj med varmevann, TV (vanligvis bare thailandske kanaler) og enkelte har eget kjøleskap.

Turisthotellene koster rundt 1000 baht (160 kroner) natten og har gjerne svømmebasseng, room service og TV på rommet. Andre hotell ligger i prisklassen 200 baht til 800 baht. Dersom du ønsker privat bad, sengetøy og håndklær og varm dusj bør du trakte etter hotell som ligger nærmere 1000 baht-lappen. Og motsatt, dersom billig overnatting er viktigere for deg enn komfort, kan du bo bra for bare 30 kroner natten.

Gjestehusene er litt enklere og billigere enn hotellene. De tilbyr enkle rom med vifter, og ikke alle har eget bad eller varmevann. Standarden varierer mye, så pass på å bare bestille for en kortere periode dersom du ikke kjenner stedet du skal bo på. Da kan du alltids finne et annet, bedre sted i nærheten.

Prisene varierer mye etter sesongen. I ferier og høytidssesongen vil det være høyere priser. Er det få turister på stedet, vil prisene settes ned, og motsatt.

Enkelte hoteller har egen turistinformasjon, og kan gi råd om gode spisesteder eller arrangerer utflukter eller andre aktiviteter.

Når du ser etter et rom, spør om å få se på rommet, sjekk lysbrytere, at viften eller aircondition fungerer, at doen ikke er guffen, at det er varmevann etc. Enkelte steder kan du forhandle om prisen, spesielt dersom det virker som om det er få besøkende på hotellet.

Dersom du bor i den berømte backpackergaten Khao San Road i Bangkok bør du også sjekke at gjestehuset ikke ligger vegg-i-vegg med en klubb - da kan det bli vanskelig å få søvn under oppholdet.

Luksushoteller er populære både blant velstående turister og forretningsfolk. Disse har TV, aircondition, kjøleskap, dusjer, bad og toalett, og har vanligvis også egen restaurant. Enkelte internasjonale hotellkjeder har hoteller i Thailand, vanligvis kun i storbyene og de største feriestedene som Phuket og Hua Hin. Det finnes også Thai-drevne hoteller med høy standard.

Mange reisebyråer gir deg god pris dersom du bestiller hotell via Internett. Dersom du flyr med Thai International Airlines kan du få rabatter på enkelte hoteller.


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy