Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Mat og drikke - Thailand

Thailandsk mat (også kjent som Thaimat) er karakterisert av kraftige smaker, spesielt limesaft, sitrongress og frisk koriander, en kombinasjon som gir Thaimaten dens umiskjennelige smak. I tillegg har thaimaten et velfortjent rykte for å være sterk, noe som gjerne forklares av de små, torpedoformede chiliene phrik khii nuu, direkte oversatt musebæsj-chili, som du finner som ingrediens i veldig mange av thairettene. Innbyggerne har gjennom tidene lært at disse kan være for mye for vestlige turister, og spør derfor ofte om du vil ha retten sterk. Svarer du "ja" da, så vær forberedt på at maten kan brenne nedover halsen, gjerne en god del mer enn det gjør av den hotte chilisausen du får kjøpt på Rimi.

Regional thaimat

Thairetter kan grovt deles inn i:

  1. sentral thaimat (rundt Bangkok),
  2. nordlig thaimat (fra den nordlige regionen rundt Chiang Mai, påvirket av burmesisk og kinesisk mat),
  3. nordøstlig thaimat (fra Isaan-regionen som grenser mot Laos) og
  4. sørlig thaimat, som er veldig påvirket av Malaysia.

Skikk og bruk - etikette

Thaimat spises vanligvis med gaffel og skje. Hold skjeen i høyrehånden og bruk den til å spise med, og bruk gaffelen til å få maten opp i skjeen. Spisepinner brukes bare til nudelsuppe og kinesiske retter.

Thaimat er laget for å deles. Alle får sin egen tallerken med ris og en liten suppeskål, men alle de andre rettene legges på midten av bordet, og tanken er at alle kan forsyne seg her. Merk at noen mener at å ta den siste posjonen fra en felles tallerken bringer ulykke.

Mer om Thaimat på våre Thailand-sider.

Nudler

Ris

Video: Gatemat i Thailand

Amerikansk farang viser noen fristelser fra nattmarkedet i Chiang Mai. Vannmelon, mango, salte jordbær, mangosalat, banan-satay, biller og mye annet spennende selges fra matbodene på dette markedet.

Vis video


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy