Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Hua Hin - Thailand

Thailands eldste feriested, Hua Hin, var opprinnelig en thailandsk fiskelandsby. I dag er den preget av turismen, med høye hoteller og en rekke barer som drives av vestlige kapitalister. Tidlig på 1900-tallet kom kongelige til Hua Hin på ferie. På 1920-tallet åpnet toglinjen mellom Bangkok og Malaysia, noe som gjorde byen enda enklere å besøke, og populariteten vokste. Den thailandske kongefamilien bruker fortsatt palasset sitt her.

I dag er det først og fremst vestlige turister som drar til Hua Hin, og stedet er spesielt populært blant småbarnsfamilier. Strendene er ikke så fine her som på andre feriesteder i nærheten, men stedet er absolutt hyggelig likevel. Av shopping kan byen by på turistmarkeder, håndverk og souvenirbutikker.

Video: Nattmarkedet i Hua Hin. Koselig videosnutt som viser Hua Hin om natten, et eldre dansk par som spaserer rundt og koser seg.

Utflukt: Khao Sam Roi Yot

En populær utflukt er å ta en dagstur til Khao Sam Roi Yot-nasjonalparken (Fjellet med Tre Hundre Topper), en nasjonalpark som ligger ved kysten. Denne ligger 6 mil sør for Hua Hin, og har et rikt fugleliv og flotte laguner. Det er flott utsikt mot havet fra klippene.

Dagstur: Pala-u

Turoperatørene tilbyr også dagsturer til "Pala-u"-fossen, som ligger mellom Myanmar, Phetchaburi og Bangkok

Kongepalasset

Kongepalasset til Rama VI, Phra Ratchaniwet Marukhathaiyawan, ligger like ved Hua Hin.

Golf

Den første golfbanen i Hua Hin ble åpnet i 1924, og i dag er det flere golfbaner av høy kvalitet.

Badeliv

Den fem kilometer lange stranden inviterer til trygg og barnevennlig bading året rundt, og har parasoller og solsenger til leie. Her kan du bestille sjømat og øl på stranden. Av vannsport kan vi nevne seiling, vindsurfing og jetski. Barna kan delta i ponni-riding, mens de voksne kan slappe av med en tradisjonell thai-massasje.

Hua Hin Beach: Bildecollage med musikk

Denne videosnutten fra YouTube gir deg noen fine bilder av Hua Hin.

Restauranter i Hua Hin

Hua Hin er velkjent for sin sjømat, og det finnes flere gode sjømatrestauranter langs sjøsiden. Europeisk mat finner du også her, noe som viser at Hua Hin er spesielt populær blant europeiske turister. Disse drives vanligvis av europeere som har bosatt seg i byen.

Overnatting

Hua Hin tilbyr alt fra luksushotell til lavbudsjettsovernatting. Det ypperste er det tidligere Jernbanehotellet som ble bygget i kolonistil i 1924. Dette hotellet har en helt spesiell atmosfære. De gamle blekksprut-pirene har blitt bygget om til gjestehus. Her pleide byens fiskere å tørke dagens blekksprutfangst. Området kan ha litt guffen lukt, men det er interesant å bo her, og du blir vant med lukten. Det er mulig å prute litt på prisen her.

Transport

Hua Hin er bare noen timers togtur eller busstur fra Bangkok. Flyplassen ligger like ved byen. For å komme deg rundt i Hua Hin kan du sitte på med en tuk-tuk eller en motorsykkel-drosje. Mange turister leier motorsykkel eller moped for å komme seg rundt.

Hua Hin - Anbefalt lesning

Reisetips.no - Reisetips fra Hua Hin - Besøk siden


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy