Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Ko Lanta - Thailand

Ko LantaKo Lanta er en øygruppe i Krabi-provinsen i Thailand. De to største øyene er Ko Lanta Noi og Ko Lanta Yai. Øyene er kjente for sine gode dykkemuligheter, og de lange hvite strendene.

I mange år var Ko Lanta en mindre besøkt backpacker-destinasjon i Krabi. Ryggsekkturistene dro heller til Ko Phi Phi og Railay Beach på vestkysten, eller til Ko Pha Ngan og Ko Taoi på østkysten.

Men etterhvert ble mange av backpackerne lei av de overfylte strendene og overprisede bungalowene på Ko Phi Phi og Railay. De nesten øde strendene og de rimelige overnattingsstedene på Ko Lanta begynte å tiltrekke seg disse turistene.

Som alle de gode hemmelighetene begynte imidlertid ordet å spre seg om Ko Lanta, og stedet har gått gjennom omfattende turistifisering.

I dag har Ko Lanta et tilbud for alle budsjetter, fra luksuriøse ferieboliger til småhytter for backpackerne, og alt mellom.

I lavsesongen skjer det ingenting her - mange utesteder og butikker stenges og det er knapt turister å se her. På denne tiden er det mulig å leve svært billig her, selv om folkelivet er labert.

I høysesongen yrer det av turister på øyene, som koser seg med snorkling, dykking, elefantridning, volleyball og badeliv. Her er det mye mindre hektisk enn på mange av de andre Krabi-øyene. Dette er også blitt en veldig populær destinasjon for småbarnsfamilier.

Ko Lanta er populær blant skandinavere, og spesielt svensker.

Video

Denne videoen har ikke så god oppløsning, men er 8 minutter lang og gir deg et bra innblikk i hvordan det er å feriere på øya.

Vis video

Ko Lanta - Anbefalt lesning

Wikitravels Ko Lanta-side finner du mye info om hvordan du kommer deg dit, og hvor du bør bo, spise, feste og sove.


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy