Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Sikkerhet - Thailand

Thailand er generelt et sikkert land å besøke, og det gjelder også byer som Phuket og Bangkok. Voldelig kriminalitet er mye sjeldnere i Thailand enn andre steder i verden. E stor prosent av kriminaliteten i landet som angår turister er lommetyverier eller tyveri fra hotellrommene. For å unngå å bli offer for disse må en være forsiktig, og passe på å ikke ha på seg for store verdier. Bruk alltid hotellsafen.

Kredittkortsvindel er et økende problem i Thailand. Oppbevar kredittkortene dine trygt, og bruk dem ikke hvor som helst. Dersom du blir frastjålet eller har mistet et kredittkort, ring:

Som i andre deler av verden bør du være på vakt når folk tar kontakt og tilbyr deg noe. Dersom noe virker for godt til å være sant er det gjerne nettopp det. Dette gjelder blant annet salg av edelstener. Dersom du er rimelig sikker på at du har blitt lurt, ring til turistpolitiet, eller fortell svindleren at du vurderer å gjøre det.

Svindel: Edelstener

Svindel der man blir lurt til å kjøpe edelstener på gaten er en vanlig måte å svindle turister på i Thailand. Ta deg tid til å se denne videoen, så er du forberedt på hva som kan skje!

http://www.youtube.com/watch?v=2AJHi8uC7T8

Turistpolitiet

De fleste betjenter i turistpolitiet snakker engelsk og har lang erfaring i å forholde seg til utlendinger. Dersom du har blitt offer for svindel, tyveri eller annen kriminalitet, er det turistpolitiet du bør kontakte. Dersom din henvendelse ikke kan behandles av dem, vil de sende deg videre til det lokale politiet.

Telefonnummer til politiet:

Turistpolitiet: 1155

Lokalt politi: 191

Sikkerhet i Thailand - Anbefalt lesning

Dagbladet: "Bombeangrep i Sør-Thailand" - Besøk siden


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy