Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Religion - Thailand

Mer enn 90 prosent av alle thailendere er Theravada-buddister, og kastesystemet har stor betydning på hverdagslivet.

Buddismen opptrådde først i Thailand på 200-tallet f.Kr i Nakhon Pathom, der verdens høyeste Buddha-statue befinner seg. Den indiske buddist-keiseren Asoka, som levde fra år 267-227 f.Kr sendte misjonærer til sørøst-Asia for å spre den nyetablerte religionen.

Religionens betydning

Ved siden av å gi et grunnlag for etikk og moral og skape sosialt fellesskap og gi åndelige svar, har buddismen vært svært viktig for den thailandske kunsten. På samme måte som middelalderske europeiske katedraler, er Thailands mange templer fylt av storslagne kunstverk.

Munkeliv for unge menn

De aller fleste familier har et mannlig familiemedlem som har vært i et munkekloster for å studere Buddhas lære. Det har lenge vært en skikk at menn over 20 år skal leve som munk i en periode på èn til tolv uker. Dette skjer vanligvis under den årlige regntiden, som stort sett varer i 3 måneder.

Templer

Templene i Thailand har alltid fungert som noe mer enn religiøse samlingssteder: Tempelet fungerte ofte som landsbyens gjestehus, skole, sykehus eller byråd. Dette innebar at tempelet fikk en vital rolle i det thailandske samfunnet.

Religionsfrihet og andre religioner

Det er full religionsfrihet i Thailand, og minoritene respekteres og kan fritt følge sin tro. De viktigste religiøse minoritetene i landet er muslimer, kristne, hinduitter og sikher.


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy