Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Sexindustri - Thailand

Overraskende nok er det bare rundt 5 prosent av sexindustrien i landet som knyttes mot vestlige turister ("farang") - det er vanlig at thailandske menn besøker prostituerte, og det har tradisjonelt vært vanlig at menn med mye penger har hatt sine konkubiner. Man antar at prostitusjonen kom fra Kina, ettersom dette yrket har lang tradisjon der.

De første utlendingene som besøkte prostituerte i Thailand var amerikanske soldater under Vietnam-krigen. Da dukket det opp flere "red light"-distrikter rundt de syv militærbasene i landet. Da de amerikanske styrkene forlot landet, strømmet turister til Thailand for å erstatte dem, så sexindustrien blomstret rundt populære turistdestinasjoner som Pattaya, Hua Hin og Patong. Kvinner jobber i barer med sexshow, i massasjesalonger eller i rene bordeller. Prostitusjon er offisielt sett ulovlig, men bareiere og bestyrere betaler politiet for at de skal snu det blinde øyet til.

Storparten av kvinner som jobber i sexindustrien i sør kommer fra fattige landsbyer i nord og nordøst-Thailand.

De drar til Bangkok for å tjene nok penger til å betale gjelden til sine foreldre, eller for å gi seg selv økonomisk trygghet. Mange kvinner som jobber i go-go-barene for betalt for å delta i sex-show, men dersom de ønsker å ha sex med en kunde kan de avtale det uten at bareieren er involvert. Noen jenter blir solgt til halliker av desperate familier, og tvinges til å jobbe som prostituerte til gjelden er nedbetalt. Barneprostitusjon er et problem som de thailandske myndighetene kjemper mot, blant annet ved å innføre strenge straffer.

I løpet av 1980-tallet begynte HIV og AIDS å spre seg raskt blant Thailands narkotikamisbrukere, og deretter til andre deler av befolkningen. På 90-tallet gjorde myndighetene mye for å motarbeide dette, blant annet gjennom skoleverket, månedlige tester for sexarbeidere, og pålagt bruk av kondom for prostituerte.


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy