Din guide til Thailand

Ny reiseguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Feriesteder - Thailand

Populære feriesteder

FeriestederThailands strender ligger i sør. Her er det tre hovedområder: Sørøst for Bangkok på kysten nær Kambodsja, den nedre sørlige golfen på østkysten og vestkysten kjent som Andamankysten ved Andamansjøen. Strendene og øyene på vestkysten av sør-Thailand er ofte ikke mulig å oppholde seg på på grunn av stormer. På øystkysten, i den thailandske bukten (gulfen), er det stort sett flott å være året rundt.

Phuket

Phuket er Thailands største øy og var det første stedet som ble utviklet for masseturismen. Stedet er kjent for sin nydelige sjømat. Du kan komme hit både med fly eller tog. Ettersom stedet ligger på Andamankysten i vest, er den beste tiden å besøke stedet på mellom desember og mai, da unngår man både regntiden og de ekstremt varme månedene.

Krabi

Krabi-provinsen, som ligger på fastlandet på andre siden av Phuket, er et annet velkjent område med mange strender. Ao Nang er en liten strandby, kanskje en av de aller rimeligste. Rah Leh har gode muligheter for klatring, og har mange interessante huler å besøke. Koh Phi Phi er fantastisk og består faktisk av to øyer - Ko Phi Phi Leh og Koh Phi Phi Don. Denne destinasjonen er veldig populær og er vanligvis fullspekket med turister i høysesongen (desember til mars). Filmen The Beach med Leonardo di Caprio ble spilt inn her, noe som uten tvil var med på å øke områdets popularitet blant turistene.

Prachap Khiri Khan: Hua Hin

Provinsen Prachap Khiri Khan, som ligger i øvre del av den sørlige Golf-kysten, har mange flotte strender. Den mest berømter er Hua Hin i nordenden av provinsen, men det finnes også mange mindre kjente feriesteder videre nedover langs kysten. Hua Hin pleide å være populær blant Thailandske turister, men i dag har vestlige turister tatt over. Mange europeiske familier kommer hit på charterferie.

Pattaya

Pattaya er et feriested på sørøst-kysten av Thailand, i nærheten av Bangkok. Denne beliggenheten har gjort stedet til Thailands travleste. Du finner mange dykkerskoler der du kan leie dykkerutstyr, og det er flere øyer utenfor som er verd et besøk. Pattaya er også kjent for sine flotte golfbaner. På grunn av stedets popularitet er prisnivået her en god del dyrere enn gjennomsnittet i landet.

Koh Pha-Ngan

Backpackere trykker Koh Pha-Ngan til sitt bryst - her er det mulig å få billig overnatting, og stedet er kjent for sine livlige Fullmånefester (full moon parties). Koh Samui og Koh Tao er deler av denne halvøyen.

Badestrender i Thailand - Anbefalt lesning

Aftenposten: "Finn din thai-strand" (Veldig bra artikkel!) - Les mer

Aftenposten: Om den rolige stranden Sunn Beach utenfor Pathong: Les mer


Finn et perfekt hotell i Thailand

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra rimelige bungalows til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy